Dienstencheques

Dienstencheques

WAT IS EEN DIENSTENCHEQUE?

Dienstencheques zijn een betaalmiddel dat door de regionale regeringen is gesubsidieerd. Particulieren kunnen met die dienstencheques en via een erkend bedrijf betalen voor de diensten van een huishoudhulp.

Sinds 2008 levert Sodexo (Pluxee) de (papieren of elektronische) dienstencheques in België.


OORSPRONG

Om zwartwerk tegen te gaan heeft de regering een systeem van dienstencheques ingevoerd, waardoor een groot aantal banen in de lokale dienstensector is gecreëerd.

De Belgische staat heeft het systeem met de dienstencheques opgezet met de bedoeling zwartwerk te bestrijden. Het maakt het mogelijk om heel wat banen te scheppen in de sector van de buurt- en nabijheidsdiensten. Iedereen die meerderjarig is en in België gedomicilieerd is, kan sinds 2004 wettelijk beroep doen op dienstencheques om huishoudelijke taken te laten uitvoeren. Beantwoord jij aan die voorwaarden? Dan kun je als particulier dienstencheques gebruiken en een huishoudhulp aanvragen of boek uw strijkservice aan huis.


VOORDELIGE GEREGULEERDE TARIEVEN

Dankzij subsidies van onze gewestregeringen betaalt iedereen per dienstencheque €10 in Wallonië en Brussel. De prijs is €9 in het Vlaamse Gewest.

1 dienst = 1 dienstencheque

In Wallonië kun je 500 titels per kalenderjaar kopen.
De eerste 175 gekochte titels kosten €10. De 176e en 400e zijn €11 en de laatste 100 €12.

In Brussel kunt u 500 titels per kalenderjaar kopen.
U betaalt €10 voor de eerste 300 titels en €12 voor de volgende.

In Vlaanderen kunt u 500 titels per kalenderjaar kopen.
De eerste 400 titels kosten €9, de volgende €10.


OUW VOORDELEN

  • Eenvoudig
  • Veilig
  • Fiscaal voordeel
  • Flexibel


BELASTINGVOORDELEN PER REGIO

Onze drie Belgische gewesten hebben elk een eigen dienstenchequesysteem.

lk jaar stuurt Sodexo (Pluxee) je een fiscaal attest toe. Je krijgt dan een belastingverlaging. Dat varieert al naargelang de regio waar je bent gedomicilieerd.

  • Brussels Hoofdstedelijk Gewest: fiscale korting van 1,50 €/dienstencheque voor de 163 eerste dienstencheques die je koopt >> en dienstencheque kost dus maar € 8,50.
  • Wallonië : fiscale korting van 1 € / dienstencheque voor de eerste 150 dienstencheques >> een dienstencheque kost dus maar € 9
  • Vlaanderen : fiscale korting van 1,80 € / dienstencheque voor de 167 eerste dienstencheques die je koopt >> een dienstencheque kost dus maar € 7,20


HOE MAAK JE GEBRUIK VAN DIENSTENCHEQUES?

Ook als je nog geen Sodexo (Pluxee)-klant bent, kun je je bij Azaé titres-services inschrijven om een huishoudhulp aan te vragen. Je kunt je dan later bij Sodexo inschrijven om je klantnummer te krijgen.

IK SCHRIJF ME IN

Je kunt ook contact opnemen met een van onze medewerkers in een Azaé-kontakt Center. Hij/zij beantwoordt graag al je vragen.

NEEM CONTACT MET ONS OP


DIENSTENCHEQUES BESTELLEN

We raden je aan om alleen dienstencheques te bestellen als je zeker bent dat je een huishoudhulp kunt krijgen of nadat je inschrijving in je in uw Azaé contactcentrum is goedgekeurd.

Om daarna dienstencheques te bestellen bij Sodexo (Pluxee), heb je een persoonlijk identificatienummer nodig. Binnen 48 uur nadat het je aanvraag voor dienstencheques heeft ontvangen, bevestigt Sodexo (Pluxee) je inschrijving. Die bevestiging bevat ook je toegangscodes voor de beveiligde website.
WAT ZIJN ELEKTRONISCHE DIENSTENCHEQUES?

Elektronische dienstencheques zijn veel eenvoudiger te gebruiken en te bestellen dan papieren dienstencheques.

Als je voor elektronische dienstencheques kiest, geniet je van een uniek gebruikscomfort!HEB JE VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP

WORD AZAÉ-KLANT

Azaé is actief in de branche van de dienstencheques, We hechten veel belang aan menselijke waarden en professionele kracht. Elke dag opnieuw vertrouwen duizenden mensen op ons om hun huishouden én hun leven vlot te laten verlopen. Dat kan dankzij dienstencheques. Al onze medewerkers zetten alles op alles om die onmisbare en waardevolle vertrouwensband intact te houden en te versterken.

WORD KLANT

Azaé in enkele cijfers

300 gemeenten
bediend

85000 u
schoonmaakuren/maand

Meer dan 1300
medewerkers

Strijkwerk aan huis
binnen 48 uur

WELKOM BY

Wil je dienstencheques aanvragen of wens je meer te weten over onze diensten?

Klant

Wil je aan de slag als huishoudhulp? Zoek je contracturen?

Huishoudhulp

Wilt u een team van huishoudelijke hulpen in een van onze agentschappen aansturen en leiden?

Medewerker